FAQ

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Escape Room?

Escape Room eli huonepakopeli on peli, jossa sinut ja ystäväsi lukitaan huoneeseen, josta teidän pitää vihjeitä ratkomalla paeta. Huonepakopelejä on erilaisia ja kaikilla on oma teemansa.  Huonepakopeli ei vaadi erityistaitoja eikä fyysistä voimaa, vaan siinä edetään loogisen päättelyn, tiimistyöskentelyn ja luovuuden avulla.

Mikä on huonepakopelien historia?

Pakopelit perustuvat vastaavanlaisiin videopeleihin. Ensimmäinen tosielämän pakopeli luotiin Japanissa vuonna 2007, josta pakopelit ovat vähitellen levinneet muualle maailmaan. Suomen ensimmäiset pakopelit perustettiin vuonna 2014 Helsinkiin ja Tampereelle.

Kenelle huonepakopeli sopii?

Pakopelit ovat loistavaa ajanvietettä aivan kaikille, ja sopivat ohjelmaksi esimerkiksi synttäreille, polttareihin, pikkujouluihin, tai firman TyKypäivään. Pakopelit ovat myös mukava tapa viettää koko perheen yhteistä aikaa!

Onko teillä ikarajaa?

Taikuri Rubyn huone soveltuu kaikille 12-vuotiaista ylöspäin, tätä nuoremmat (7-12v.)  ovat tervetulleita pelaamaan aikuisen seurassa. Huone ei sisällä mitään pelottavaa.

Pääseekö huoneesta pois kesken pelin?

Seuraamme peliä kaiken aikaa valvontakameroiden avulla, ja avaamme totta kai oven mikäli jollekin pelaajalle tulee tarve keskeyttää peli.

Tallennatteko videon pelistä?

Emme tallenna videoita.

Mitä jos peli on liian vaikea?

Pelaajat voivat pyytää vihjeitä pelinvetäjältä milloin tahansa pelin aikana.

Mitä jos emme pääse peliä läpi?

Teillä on 60 minuuttia aikaa ratkoa tehtävät ja sen jälkeen pelinne päättyy.

Kuka korvaa jos pelissä sattuisi jotain?

Pelaajat ovat itse vastuussa esimerkiksi omalla vapaa-ajan vakuutuksellaan, mikäli heille sattuu pelin aikana jokin pelin järjestäjästä riippumaton loukkaantuminen.

Voiko teillä maksaa kortilla?

Kyllä, meillä voi maksaa kortilla, käteisellä ja lahjakortilla sekä Virike- ja Smartumseteleillä.

Voiko varauksen peruuttaa?

Peruutuksen voi tehdä viimeistään 24 tuntia ennen varausta sähköpostitse.

Mihin aikaan peliin on hyvä saapua?

Paikalle on hyvä saapua noin 10 minuuttia ennen pelin alkamista.

Voiko peliä pelata myös englanniksi?

Kyllä, kaikki tehtävät on mahdollista ratkaista sekä suomen että englannin kielellä.
Poikkeuksena lasten aarrejahti, joka on mahdollista pelata vain suomeksi.

Olemme järjestämässä polttareita. Onko mahdollista järjestää niin, että jonkin lukon takaa löytyisi jokin yllätys, esimerkiksi tuomamme naamiaisasu?

Kyllä! Olkaa yhteydessä etukäteen ja sovitaan erityisjärjestelyistä!

Onko lasten aarrejahti liian lapsellinen 10-vuotiaille
tai liian vaikea 5-vuotiaille?

Lasten aarrejahdissa tehtävät vaihtelevat lasten iän mukaan, joten on tärkeää että ilmoitat lasten iät peliä varatessasi. Alle kouluikäisten pelissä ei esimerkiksi vaadita lukutaitoa. Peli sopii siis oikein hyvin kummallekin ikäryhmälle!

Löytävätkö lapset aina aarteen?

Kyllä, pelinvetäjä, joka on huoneessa lasten kanssa, pitää huolen siitä, että lasten aarrejahdissa aika riittää aina aarteen löytämiseen.

Miten teidät tavoittaa parhaiten?

Emme valitettavasti aina ehdi vastata puhelimeen, mutta soitamme toki heti takaisin kun pystymme. Varmimmin ja nopeiten tavoitat meidät sähköpostitse, osoite on escaperoom@slyfox.fi

 

Pakopelit ovat loistavaa ajanvietettä esimerkiksi synttäreille, polttareihin pikkujouluihin, firman TyKypäivään tai vaikka koko perheelle!

 

Varaa nyt!