FAQ

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Escape Room?

Escape Room eli huonepakopeli on peli, jossa pelaajat perinteisesti lukitaan huoneeseen, josta heidän pitää pulmia ratkomalla paeta. Nykyään, nimestään huolimatta, huonepakopeleissä on usein varsinaisen pakenemisen sijaan jokin tehtävä tai mysteeri, joka pelaajien on tarkoitus ratkaista. Huonepakopelejä on paljon erilaisia ja niissä kaikissa on omat teemansa, tarinansa ja tehtävänsä.  Huonepakopeli ei vaadi erityistaitoja eikä fyysistä voimaa, vaan siinä edetään loogisen päättelyn, tiimistyöskentelyn ja luovuuden avulla.

Kenelle huonepakopeli sopii?

Pakopelit ovat loistavaa ajanvietettä aivan kaikille, ja sopivat ohjelmaksi esimerkiksi synttäreille, polttareihin, pikkujouluihin, tai firman TyKypäivään. Pakopelit ovat myös mukava tapa viettää koko perheen yhteistä aikaa!

Onko huone pelottava, ahdas ja hämärä?

Tällaisiakin huoneita on, mutta meidän pakohuoneemme sopivat aina koko perheelle! Pakohuoneemme ovat valoisia, avaria ja hauskoja eivätkä pelottavia!

Onko teillä ikärajaa?

Meillä ei ole ikärajaa. Lapset voivat tulla pelaamaan aikuisen seurassa. Tehtävien vaikeustaso on sopivan vaihteleva, joten kaikenikäisille löytyy pulmia ratkottavaksi! Tehtävissä tarvitaan luku- ja laskutaitoa, kuitenkin aikuinen voi näissä auttaa. Peleissämme ei ole mitään pelottavaa.

Meillä on erikseen myös Lasten pakopeli, siitä voit lukea alempaa!

Oletteko tehneet pakohuoneenne itse?

Kyllä, suunnittelemme ja rakennamme kaikki pakohuoneemme itse alusta loppuun.

Mihin aikaan peliin pitää saapua?

Saapukaa paikalle 10 minuuttia ennen pelinne alkua! Rajallisten tilojen vuoksi emme voi valitettavasti ottaa teitä vastaan tätä aiemmin. Mikäli ovisummeri ei toimi, pelinvetäjä tulee hakemaan teidät alaovelta 10 minuuttia ennen pelinne alkua.

Pääseekö huoneesta pois kesken pelin?

Meillä pelihuoneiden ovet eivät ole lukossa, ja huoneesta pääsee ulos milloin tahansa.

Onko pelaaminen turvallista?

Pakohuoneemme ovat turvallisia. Seuraamme peliä kaiken aikaa valvontakameroiden avulla, ja valvomme pelaajien turvallisuutta. Huoneemme on myös tarkastettu ja turvallisuusmääräysten mukainen. Pelaajille kerrotaan myös ohjeet ennen peliä.

Tallennatteko videon pelistä?

Emme tallenna videoita.

Mitä jos peli on liian vaikea tai helppo?

Pelaajat voivat pyytää vihjeitä pelinvetäjältä milloin tahansa pelin aikana, ja siksi peli sopii hyvin myös aloittelijoille. Huoneessa on haastetta kokeneemmillekin pelaajille, esimerkiksi Pako unesta -pelin on päässyt vain muutama ryhmä läpi ilman vihjeitä.

Kuinka monta henkilöä peliin voi osallistua?

Meidän pelimme on suunniteltu 2-6 pelaajalle.

Mitä jos emme pääse peliä läpi?

Teillä on 60 minuuttia aikaa ratkoa tehtävät ja sen jälkeen pelinne päättyy.

Kuka korvaa jos pelissä sattuisi jotain?

Pelaajat ovat itse vastuussa esimerkiksi omalla vapaa-ajan vakuutuksellaan, mikäli heille sattuu pelin aikana jokin pelinjärjestäjästä riippumaton loukkaantuminen.

Voiko teillä maksaa kortilla?

Kyllä, meillä voi maksaa kortilla, käteisellä ja lahjakortilla sekä seuraavilla kulttuurieduilla: Edenred Virikesetelit ja mobiilimaksu, Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit ja SmartumPay mobiilimaksut, ePassi sekä Eazybreak. Huomioithan, että pelkkä liikuntaetu ei käy maksuvälineenä pakopeleissä. Kulttuurietu on henkilökohtainen ja sillä voi maksaa vain oman osuutensa pakopelistä.

Voiko varauksen peruuttaa?

Peruutuksen voi tehdä viimeistään 24 tuntia ennen varausta sähköpostitse.

Olemme järjestämässä polttareita. Onko mahdollista järjestää niin, että jonkin lukon takaa löytyisi jokin tuomamme yllätys?

Kyllä! Onpa meillä jopa kosittukin! Olkaa yhteydessä etukäteen ja sovitaan erityisjärjestelyistä!

Miten teidät tavoittaa parhaiten?

Emme valitettavasti aina ehdi vastata puhelimeen, mutta soitamme toki heti takaisin kun pystymme. Varmimmin ja nopeiten tavoitat meidät sähköpostitse, osoite on escaperoom@slyfox.fi

Minkä ikäisille lapsille lasten pakopeli sopii?

Lasten pakopeli sopii 5-10-vuotiaille ja ryhmässä voi olla 4-8 pelaajaa. Lasten pakopeliä varatessa ilmoitetaan lasten ikä ja lukumäärä ja pelin vaikeustaso säädetään ikätason mukaiseksi. Pelin kesto on 60 minuuttia ja pelinohjaaja on lasten kanssa pelihuoneessa koko pelin ajan.

Millainen lasten pakopeli on?

Hauskasti sisustetussa huoneessa etsitään yhdessä tällä kertaa kadonnutta kettua! Pelissä lapset ratkovat aina ikätasolleen sopivia pulmia ja tehtäviä. Tehtävät ratkeavat päättelykyvyn ja hoksottimien avulla, fyysisiä taitoja niissä ei vaadita. Pelihuone on valoisa ja avara eikä sisällä pelottavia elementtejä. Lapsi ei tarvitse aiempaa kokemusta pakopeleistä. Ei myöskään haittaa vaikka hän olisi pelannut aiemman lasten pakopelimme, Lasten Aarrejahdin, sillä tässä pelissä tarina ja tehtävät ovat täysin uudet. Lasten pakopeli on loistava tapa viettää esimerkiksi kaverisynttäreitä! Meiltä voit ostaa myös tarjoilut, eli karkkia, popcornia ja mehua pelin aikana naposteltavaksi.

Pitääkö vanhempien olla paikalla?

Ei tarvitse, vanhemmat voivat tuoda pikkupelaajat paikalle 10 minuuttia ennen peliä ja tulla hakemaan heidät pelin jälkeen.

 

 

Sly Foxin pakohuoneet sopivat erinomaisesti myös lapsiperheille!

 

Varaa nyt!